Ja estan ací els blaus

Ja estan ací els blaus. Segur que els coneixes, els veus tots els dies però a voltes es disfressen per a que no sàpigues el que realment són.

Es troben darrere d’foto blausuns discursos buits, plens de mentides, de falses promeses i d’eufemismes. Els trobes dirigint els mitjans de comunicació per a contar-te la seva versió de la realitat i fer-te creure que es la veritat. Es troben darrere de cada hospital que tanca, de cada professor que es queda sense feina, de cada jove amb titulació que té que marxar per no trobar una feina.

Estan allí, rient en un restaurant de luxe mentre milers de persones busquen entre les deixalles i altres es queden sense casa.

Segur que saps de qui parlo. Els pots trobar també darrere de cada cas de corrupció, en els sobres, en els bancs, en els aeroports buits,de vacances en Suïssa. Fins i tot estan en els teus ovaris per decidir quan pots tindre un fill.

Molt a sovint els veuràs amb casc i armadura, utilitzant la violència indiscriminadament contra qualsevol persona que obri la boca per defensar els drets o aixeque les mans per denunciar injustícies.

Tu has patit les conseqüències de la seva presència, tu li has donat el poder de governar sense comptar amb ningú. Per tu poden canviar totes les lleis i convertir-te en un esclau del capitalisme. Inclús amb els teus esforços pagaràs els seus deutes. Estan ací perquè tu els has votat.

Potser els reconeixeries millor si es llevaren el casc, si canviaren les gavines per àguiles i el seu himne per els cants de eixa església a la que tant escolten i tant li donen.

Tenim el que votem. Ja estan ací els blaus. Segur que saps de qui parlo.

A. Torres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s